big-game-trailer

Hvis du ikke har noget at lave, kan du se den her finske trailer med Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson har efterhånden været med i alt (hans IMDb-profil praler med 159 titler). Så når der ikke er flere amerikanske film tilbage af medvirke i, må han søge nye udfordringer. Det gør han så i Finland. Ja, Finland. Han dukker nemlig op som den amerikanske præsident i traileren til Big Game.

Big Game ser ret åndssvag ud. Det er sådan noget med overdrevet meget CGI, cheesy (finske) one-liners, bueskydning og så den førnævnte Samuel L. Jackson. Men det lader samtidig også til at være en rimelig hardcore coming-of-age-historie. Ikke for Samuel L. Jackson, men for drengen, der skal redde ham.

Hvis ikke du er solgt endnu, er det helt forståeligt. Det ville jeg heller ikke være. Der er så bare lige det, at filmen er instrueret af Jalmari Helander. Han har før lavet den her slags film. Hans første film er nemlig Rare Exports, der handler om en finsk landsby, der bliver plaget af en meget ond julemands nøgne og gamle nisser. Åndssvagt, I know. Men også ret fedt.

Om Big Game rammer samme gode balance af komik og action, finder vi nok aldrig ud af, for filmen udkommer ikke her i landet. Indtil videre i hvert fald. Det er Samuel L. Jackson måske egentlig også glad for.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE