babbit-greys

Hvis det er lang tid siden, du er blevet overrasket, så lyt lige til Painting Greys

Et melankolsk elektronisk nummer? Virkelig, nu igen? Ja. Men bare rolig, Babbit forstår at ’shake things up a bit’. Det her er nemlig mere end blot endnu et melankolsk elektronisk nummer.

Lad dig ikke narre af det her nummer. Du kan sikkert godt tro, at du har gennemskuet nummeret allerede efter det første halve minuts tid: Et fint downtempo-nummer med en enkel klaverfigur og en simpel melodi. Og nårh ja, tilsat en smule beats. Generelt en ret minimalistisk produktion. Men tro mig. Det har du ikke.

Ja, den stille og inderlige tone er gennemgående. Men Babbit er en fyr, der fuldt ud forstår, hvad ordet ”kontrast” betyder. Nummeret bliver nemlig brudt op af nogle stykker, der lyder som noget, der kunne være med på den elektroniske udgave af Pirates of the Caribbean-soundtracket. Hvis sådan et altså blev lavet. Og det mest mærkelige er, at det fungerer virkeligt godt.

Det er lidt som et ”hey, lyt lige ordentligt til det her”. Og det gør du jo så. For den melankolske stemning brydes her fint op, hvor Babbit med sin indadvendte stemme synger henover den samme rundgang af akkorder. Og det lyder godt. Det hele.

Det er temmelig svært at opstøve noget om Babbit. På hans Soundcloud kan man se, at han er 20 år gammel og fra Berkeley. Og så har han uploadet tre numre, hvoraf det nyeste altså er Painting Greys. Og det er sådan set det. Men jeg håber ikke, han gemmer sig væk alt for længe. Jeg vil i hvert fald gerne høre mere. Men du kan jo passende starte med de tre numre lige her.

Babbit – Painting Greys:

Babbit – No Time – Babbit x Homeless:

Babbit – Euthanasia:

Kategori:
Musik
TAGS:
,

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE