DebraBroz01
DebraBroz02
DebraBroz03
DebraBroz04
DebraBroz05
DebraBroz06
DebraBroz07
DebraBroz08
DebraBroz09
DebraBroz10

Her er dine porcelænsdyr til kaminhylden

Jeg har en svaghed for misdannede dyr, deforme skabninger og porcelænsfigurer. Okay, måske ikke så meget det sidste. Men Debra Brozskulpturer rammer mig altså lige i hjertekulen. Ja, hendes porcelænsdyr må godt få en plads på min kaminhylde.

Hun forvandler nemlig ellers søde og velskabte porcelænsskulpturer til bizarre dyr. Og selvom det ikke er den mest originale idé, er her bestemt tale om fine figurer. Blandt andet hunde med vinger, kaniner med malplacerede ører og en hund med en uhyggeligt lang tunge – den er en af mine favoritter.

Debra Broz er dog ikke den eneste, der leger med dyr. Hendes skulpturer giver blandt andet mindelser om surrealisten Salvador Dalís Space Elephant samt eksempelvis også fantastiske Louise BourgeoisNature Study.

Okay, lige en ’name-dropping warning’, men jeg vil gerne nævne en række andre kunstnere, der også arbejder med dyr. Her tænker jeg blandt andet på de monstrøse skabninger af Gregor Gaida, Kate MacDowell og Patricia Piccinini samt Enrique Gomez de Molina, Emily Valentine Bullock og Russell Wrankle. Deforme dyr er en sikker vinder – i hvert fald i min bog.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE