newton01
newton03
newton05
newton02
newton04

Helmut Newton har fotograferet årets udgave af den ikoniske Pirelli-kalender, selvom han døde i 2004

  • Ord: Bjarke Friis Kristensen | Foto: Helmut Newton
  • Skrevet: 27. november 2013

I år fejrer den legendariske, italienske dækproducent Pirelli 50-års jubilæum, og i den anledning har dækproducenten, der efterhånden er mere berygtet for sin årlige kalender med smukke, afklædte kvinder præsenteret en helt særlig udgave af kalenderen. Pirelli-kalenderen anno 2014 består nemlig af fotografier, som legenden Helmut Newton fotograferede i 1986.

For godt nok forlod Helmut Newton denne jord i 2004, men hans smukke fotografier, og ikke mindst de mange kvinder han portrætterede, lever videre. Og nu får de altså liv i 50 års jubilæumsudgaven af den ikoniske årskalender. Her er tale om aldrig før offentliggjorte fotografier, som Helmut Newton skød på location i henholdsvis Monte Carlo og Chianti.

Indtil videre er fem af de i alt tolv fotografier at finde på det der internet, og ja, dem bringer vi med glæde. Du ved, Helmut Newton og smukke kvinder. Her er tale om fem sort/hvide fotografier, der med vanlig Newtonsk elegance og et æggende øje for kvindens kurver beviser, at Newton var virkelig god til at fotografere kvinder.

Man finder blandt andet en kvinde iført høje hæle, der læner sig ind over en racerbil, mens en anden kvinde iført nedringet kjole kommer benzin på en bil. Se selv resten herover og overvej om ikke det var på tide, at du fik en kalender med smukke kvinder op at hænge på din væg.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE