Martin-Schoeller-01
Martin-Schoeller-02
Martin-Schoeller-01
Martin-Schoeller-02
Martin-Schoeller-03
Martin-Schoeller-04
Martin-Schoeller-05
Martin-Schoeller-06
Martin-Schoeller-07

George Clooney og Brad Pitt spiller kroket – og andre kendte mennesker, det er rart at kigge på

Den tyskfødte fotograf Martin Schoeller er tilsyneladende både i besiddelse af talent og humor. En sjælden kombination. Det har han skabt sig en karriere ud af, hvor han blandt andet fotograferer kendte mennesker. Det er dem, det handler om her. Nogle af hans fineste fotografier er nemlig blevet samlet i bogen Martin Schoeller: Portraits – og det er gået meget godt.

Schoeller er primært kendt for at kunne noget ganske specielt med sine close-up-portrætter. Som eksempelvis portrættet af Steve Carrell, der er viklet ind i tape, fordi det ser sjovt. Schoellers kameralinse behøver dog ikke at overskride intimsfæren for at vise, hvor dygtig han er.

Det beviser han suverænt med fotografiet af Brad Pitt og George Clooney, der spiller kroket. De to er nok de eneste mennesker, der kan gøre den sport interessant. Og ja, Brad Pitt drikker en drink iført sugerør.

Er du endnu ikke overbevist om, at Schoellers bog er din tid og en plads på dit sofabord værd, kan vi også nævne, at den blandt andet indeholder disse billeder:

  • Jay Z og en kat i noget, der ligner settingen fra Lady & Vagabonden.
  • Puff Daddy, der maler et selvportræt (selvfølgelig) i et majestætisk rum fyldt med billeder af sig selv (selvfølgelig) samt to nøgne kvinder, der assisterer ham (selvfølgelig).
  • Heath Ledger og Jake Gyllenhaal, der hænger ud ved et billardbord.
  • Marina Abramović i en subway omgivet af nøgne mennesker. Bare fordi.
  • En brintoverilte-blond Lil’ Kim iført en pink flæsebikini.
  • Tony Hawk, der gør det, Tony Hawk gør bedst.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE