Frankie-Cosmos-Young-02

Frankie Cosmos har lavet et nummer om, hvor vildt ung alle andre synes, hun er

Frankie Cosmos er træt af, at folk hele tiden snakker om hendes alder i stedet for om hendes musik. Fair nok.

Der er noget dejligt skødesløst og halvnaivt over den måde, Frankie Cosmos synger på. Det lyder lidt som om, at hun bare går rundt og synger lidt for sig selv. Det er ret charmerende. Og det bliver ligesom også lidt mere ærligt på den måde. At Frankie Cosmos så faktisk slet ikke hedder Frankie Cosmos, er en anden sag. Hendes rigtige navn er Greta Kline. Ja, som i datter af en temmelig kendt skuespiller-Kline.

Da hendes album Zentropy udkom sidste år, var det netop det med hendes unge alder, der blev fremhævet mest. Hun var dengang 19 år. Og alt det fokus på hendes alder er det her nummer så en reaktion på. Hun har passende valgt at kalde nummeret Young.

“At least it’s cute that I try, I wrote some songs that I sung and have you heard I am so young”. Som i: Er det virkelig min alder, der er interessant? Hvad med bare at koncentrere jer om musikken? Og det er jo en ret god pointe. Så tilbage til den. Altså musikken.

Frankie Cosmos’ stemme og luftige korarrangementer ligger blødt på synth, percussion og bas. Til at starte med. For det lette og drømmende nummer er ligesom todelt. Den første del er mere rytmisk, hvorimod anden del bliver mere stille. Hvilket passer fint med, at nummeret sluttes af med et tænksomt ”I just wanna be alive, that’s it”. Hvilket jo også er en ret god pointe.

Nummeret er at finde på ep’en Fit Me In. Aaron Maine fra Posches har forresten hjulpet til med indspilningen. Og hvis du kan lide Young, så lyt også lige til resten af ep’en. Her synger Frankie Cosmos også om både koreansk mad og sand.

Kategori:
Musik
TAGS:
,

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE