League of Extraordinary Gentlemen Replay video

Duoen The League of Extraordinary Gentlemen er din nye tværatlantiske favorit

Danskere, der samarbejder med amerikanere har ofte vist sig at være en god ting. Vi kunne lide det, da Robin Hannibal slog sig sammen med Milosh og skabte Rhye. Vi kunne lide det, da Nicolas Winding Refn blev bedste venner med Ryan Gosling. Og nu kan vi lide, at Simon Muschinsky fra When Saints Go Machine male bonder med rapperen NOTE.

De kalder sig The League of Extraordinary Gentlemen og har netop udsendt en single med tilhørende musikvideo. Nummeret hedder Replay, hvilket er meget passende, for jeg kan ikke få nok af den. Sangen lægger hårdt ud med aggressive jungletrommer – ikke ulig dem, man finder på Kanye Wests Black Skinhead. På Replay er der dog ikke vilde skrig og et gudskompleks, men et fængende omkvæd og fjollede vokalsamples. Det er bestemt også okay. Meget okay, faktisk.

Musikvideoen, der er produceret af det danske 73Collective, er meget passende mørk og okkult. Tænk den djævelske voldtægtsscene i Roman Polanskis Rosemary’s Baby – bare med mere dans, underlige masker og symbolske videokameraer. For det kan jo ikke være på andre måder.

Med The League of Extraordinary Gentlemen slår Muschinsky fast, at han er det medlem af When Saints Go Machine, der både har det bedste efternavn og det bedste sideprojekt. Duoen har før udgivet ep’en Superconductor, som de efter sigende producerede over Skype – uden at have mødt hinanden. Det er ret sejt. Nu har de mødt hinanden i virkeligheden (heldigvis), for der venter endnu et nummer forude samt en dokumentar om deres tværatlantiske bromance. Det hele fører forhåbentligt til et debutalbum. Gerne snart.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE