Gundelach-Spiders

Der er et skjult paradis i Norges kolde fjelde, hvor Gundelach sidder og synger om edderkopper

Den melankolske single Spiders er lyden af ensomhed og afterski. På et bjørnetæppe foran pejsens varme gløder. Et sted i Norge. Sådan cirka.

Bare rolig, Gundelach er ikke endnu en nordmand med hang til tropiske breddegrader som Matoma og Kygo. Til gengæld er han en indadvendt ung mand, der med sin stemme og lyd mere har hang til melankolsk r&b. Og med kun to udgivne numre og en debut-ep, der udkommer i det nye år, kan han meget nemt lande på en af de der ulidelige “de bliver store i 2016”-lister. Det ville dog i så fald være ok.

Du skal i hvert fald lige lytte til hans seneste nummer Spiders. Og hvis det siger dig noget, så lyt også lige til førstesinglen Alone In The Night. Vi har naturligvis gjort det nemt for dig, så du finder begge numre lige herunder.

Spiders giver dig rungende synth og knitrende percussion, hvilket fornemt matcher Gundelachs melankolske falset og hans gentagende “I can’t stand no more”. Ja, lyt også lige til Alone In The Night, hvor du måske – som jeg – bliver mindet om en hurtigtkørende Ryan Gosling med stone face og iklædt en skorpionbroderet satinjakke.

Men selvom Gundelach er fra Oslo og måske nok finder inspiration i eksempelvis franske Daft Punk, College og Kavinskys varme synths, bevarer nordmanden på Spiders en kold nordisk vokal. Det fungerer. Ja, han må gerne meget snart udgive sin debut-ep.

GundelachSpiders

GundelachAlone In The Night

Kategori:
Musik
TAGS:
,

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE