alabama shakes Sound and Color video

Der er en astronaut, som uheldigvis sover 500 år over sig i Alabama Shakes’ nye musikvideo

Jeg vil skyde på, at instruktør James Frost har set 2001: A Space Odyssey. Og Interstellar (ja, jeg ved godt, at bogreolen mangler). Det kan du jo selv lige se i hans video til Alabama Shakes’ Sound & Color.

Musik med xylofon i et rumskib er ikke lige noget, man støder på hver dag. Derfor skal du læse videre nu. Det amerikanske sydstatsband Alabama Shakes har nemlig valgt en lidt overraskende setting til videoen for åbningsnummeret på deres andet album, der ligeledes har titlen Sound & Color. Det er i øvrigt et virkelig godt album. Men det kan vi tage en anden gang. Der er nemlig nogle ting, der gik op for mig, da jeg så videoen.

Det slog mig, at førnævnte xylofon og farven hvid går godt sammen. At nummerets langsomme trommer passer perfekt til et atmosfærisk miljø ude i rummet. Og så fandt jeg også ud af, hvor ærgerligt det må være at skulle leve af pulvermad resten af sine dage. Okay, det sidste kunne jeg så godt regne ud i forvejen.

Det kunne instruktør James Frost nok også. Under alle omstændigheder har han skabt en flot video om en astronaut, der vågner til et mareridt. Altså sådan et der-er-gået-500-år-af-mit-liv-mens-jeg-sov-mareridt. Mens den omtumlede astronaut prøver at forstå, hvor han er, flashbacker han til børnefødselsdage og en smuk kone. Hende kan jeg godt afsløre, at han ikke får at se igen. Der er jo ligesom gået 500 år af mandens liv.

Men måske er der håb for vores helt. For videoen slutter med noget sollys. Og man skal ikke have set mange film for at forstå, at det betyder good times ahead. Kommer der mon en video mere? Det håber jeg. Der er i hvert fald flere fine numre at tage af på albummet.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE