hamilton_banner

Charles Hamilton er på vej mod toppen – og det har han lavet en sang om

Charles Hamilton elsker farven pink og Sonic the Hedgehog. Ikke, at det er så vigtigt. Men nu ved du det. Derimod er det mere relevant, at rapperen har haft en lidt hård tid de sidste fem år. Men nu er han for alvor tilbage - og det behager os.

Mød Charles Hamilton. En Harlem-rapper, der havde sine hey days tilbage i 2009, men aldrig rigtigt fik sparket døren ind til andet end fingerknipsende rap-anmeldere. Det tror jeg sker nu. For han har lige givet os singlen med den symbolske titel Headed to the Top – og nu giver vi så dig den.

Den vil du gerne have. Mest fordi, Charles Hamilton virkelig får markeret sig med et vildt flow og skarpt skrevne tekster: “So what weapons are there out there to kill with. It’s in your mind, how can you kill wit. Real wit is what you have to deal with.” Der skal også gives honnør til produceren Oddisee, der har skabt et behageligt underlag for Hamiltons afslappede og næsten snøvlende rap. Funky på den underspillede måde.

Man kan dog ikke kalde Hamiltons historie for funky. Selvom han stadig har sit debutalbum til gode, er han altså ikke grøn i gamet. I 2009 blev han udpeget af hiphop-magasinet XXL som én af rappens nye stjerner – sammen med blandt andet Wale og Kid Cudi. Men noget tyder på, det ikke var det, han havde brug for i sit liv. Han blev deprimeret, isolerede sig og fik aldrig rigtigt vokset sig større end de der selvudgivne mixtapes, som man aldrig rigtig ved, om skal regnes for noget.

Men nu skal det være og med Headed to the Top virker Charles Hamilton på rette vej – opad. Hans debutalbum lander en gang i år.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE