beyond clueless trailer 01

Beyond Clueless er en dokumentar om amerikanske teenagefilm, og derfor skal du se den

Det skaber en eller anden malplaceret fornemmelse af håbløshed og jalousi, når nogen på min egen alder får succes. Sådan har jeg det med den engelske blogger, filmkritiker og nu filminstruktør Charlie Lyne. Han er kun 22 og har skrevet satirisk filmkritik på sin blog Ultra Culture – siden han var 16. Nu har han også lavet en dokumentarfilm. Fordi, det måtte jo ske. Den er der nu kommet en trailer for, og den skal du selvfølgelig se.

Filmen hedder Beyond Clueless og handler om amerikanske teenagefilm (teen movies, om du vil) i perioden fra 1995 og frem til 2004. Kickstartet ved og afrundet af henholdsvis Clueless og Mean Girls. Det er en detalje, man ikke lige får ud af traileren. Men det er noget, jeg ved, fordi jeg har læst på lektien. Selv tak.

Traileren viser nemlig kun ikoniske symboler på high school. Dem, vi europæere kun kender fra netop de der amerikanske teenagefilm. Blandt andet den amerikanske fodboldhjelm, prom queen-tiaraen, de røde plastikkrus og en vibrator (åbenbart). Det hele sat i matte, Instagram-venlige pastelfarver og tilsat tonerne fra soundtracket, som Summer Camp står bag.

Det hele toppes selvfølgelig af med en voice-over af selveste Fairuza Balk (som du er velkommen til at slå op) samt de obligatoriske og lovprisende citater fra alle de rigtige magasiner. Nej, traileren fortæller måske ikke så forfærdeligt meget om selve filmen, men nok til, at vi glæder os. Nu er det også svært ikke at glæde sig til en film, der dykker ned i mere end 200 amerikanske teenagefilm.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE