andy-warhol-polaroid-01
andy-warhol-polaroid-02
andy-warhol-polaroid-03
andy-warhol-polaroid-04
andy-warhol-polaroid-05
andy-warhol-polaroid-06
andy-warhol-polaroid-07
andy-warhol-polaroid-08
andy-warhol-polaroid-09
andy-warhol-polaroid-10
sunewagner_mobil

Andy Warhol havde en celeber vennekreds, så den tog han en masse billeder af med sit polaroid-kamera

Inden Outkast sang “shake it like a Polaroid picture”, benyttede Andy Warhol sig af det. Dengang teknik var analogt, tog han nemlig sit polaroid-kamera under armen og skød sine kendte venner.

Nu kan vi alle få en lille bid af det mystiske og dekadente, der foregik bag scenen i Andy Warhols liv. Alt det, der normalt ikke er forment os dødelige adgang. Heldigvis synes Taschen, at vi dødeliges nysgerrighed godt må stilles, og det giver de os så muligheden for med bogen Andy Warhol – Polaroids 1958-1987. Det siger vi tak for.

Du kan således nyde synet af blandt andre Andy Walhol selv, en ung Dolly Parton med flere farver på øjenlågene end det brasilianske flag. Der er også en ældre Audrey Hepburn iført blomstret kjole siddende i en blomstret sofa. Jack Nicholson er der heldigvis også – her med overskæg og et ansigtsudtryk, der hører bedst hjemme i The Shining.

Yves Saint Laurent og Bianca Jagger er også med. Det ser ud til, at de er et overdådigt sted. Måske på en yacht i Sydfrankrig. Der er også nogle strandbilleder, hvor Warhol og hans venner sikkert har haft det fabelagtigt. Og så er der naturligvis også – fordi vi jo har med Warhol at gøre – billeder af Jean-Michel Basquiat.

Hvis du skulle være interesseret, kan bogen komme til at ligge på dit sofabord fra den 10. september. Hvis altså du har i omegnen af 350 kroner og lyst til de der kvadratiske billeder, der lugter af acetone. Og nostalgi.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE