bjorkalbum

3 grunde til, du skal høre den nye Björk plade

I dag udkommer Björks nye plade Bastards med nye, remixede versioner af numre fra albummet Biophilia. Og selvom de fleste af numrene allerede er at finde på nettet, bliver de samlet på pladen her og det er fedt, for det er fede numre! Men du skal da ikke bare tage mit ord for gode varer, du får derfor tre gode grunde til, at du skal give pladen en chance.

1. Omar Souleyman-remixet af Crystalline

Det nummer er vanvittigt. Crystalline er en af mine favoritter fra Biophilia, men er ret udfordrende at høre, da det sådan set “kun” består af Björks fantastiske stemme båret frem af et spinkelt klokkespil for at ende i en Drum’n’Bass pøl af de tungere. Det er Omar Souleyman ligeglad med. Han tager hvad der kunne være soundtracket fra Tusind og en Nat, kombinerer det med beatet fra Berlins tungeste klubber og smider så denne her fantastiske stemme oveni. Det er fantastisk fedt og du skal høre det her.

2. Temaplader er fedt

Biophilia var en temaplade om naturen, hvor musikken skulle lyde som ændringer i jordens indre skulle lyde. Det gør pladen noget eksperimenterende og naturligt nok lettere kaotisk. Det gør også, at der ikke er nogen tvivl om hvad temaet er, så hvis du er lidt interesseret i at høre ændringer i jordens indre på lyd, men ikke helt tryg ved situationen, så er vejen ind i temapladens univers Bastards. De nye udgaver af numrene har nemlig gjort pladen nemmere at lytte til og da remixene er gode at danse til, har jeg ihvertfald tænkt mig at arbejde dem ind i mine fremtidige weekender på dansegulvene.

3. Björk er vild

Trejde grund må være den mest indlysende. Det er for vildt et projekt. Og Björk er vild. Hvis du i en alder af 46(!) – ikke at alderdom skal hindre noget som helst – kan arbejde sammen med folk Death Grips, Hudson Mohawke og 16bit, som alle er nogle af de mere banebrydende og spændende artister, så har du fat i den lange ende. Samtidig er der ikke ét dårligt nummer på pladen.

Mere fra Kultur

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE