soigneret

Vær velsoigneret

  • Nadia Nikolajeva
  • Skrevet: 02. august 2012
Modsat kvinderne bliver vi mænd ikke skolet i soignering, skønhedsprodukter og generel hygiejne fra vores spæde ungdom. Resultatet? En generation af soignerings-imbecile , der ifører sig for meget parfume, går i udtrådte sko eller generelt bruger alt for lang tid foran spejlet. Her guider Nadia Nikolajeva dig nu gennem pigernes elevatorblik. Så kan du lære det.

Hår
Noget af det første, mine øjne fanger, når jeg tjekker en mand ud, er håret. Hårpragten indeholder utroligt meget information om hans personlighed og generelle forhold til soignering. Har du eksempelvis en klassisk klipning uden skyggen af modehår, kan vi se, at du har vigtigere ting at tænke på.

Mange mænd ser ud til at mene, at hårklipning snildt kan udskydes en uges tid. Tre uger. Halvanden måned. Du kan godt nok ikke selv se totterne af viltert nakkehår, som flygter i alle retninger. Men det kan alle andre, skal jeg hilse og sige. Tag en beslutning om du vil køre den soignerede stil, eller lade boheme-garnet gro – og hold dig til din plan. Mellemperioderne afslører dig som en af de halvnærige og sjuskede typer, der ikke forstår den overdrevne lækkerheds-effekt af nyklippet hår.
Ifølge en af mine venner viser hans personlige statistik, at han klarer sig bedst hos damerne i de to første uger efter en klipning. Det er okay – du må gerne bestille tid hos frisøren med det samme, inden du læser videre.

Tøj
Kære dig, der engang mødte op på en date uden at have taget et bad og skiftet tøj efter arbejde. Du lugtede. Jeg stod og glædede mig til at se dig i min fineste sommerkjole – og du der kom helt svedig, smilede skævt og troede vist, at du var rigtig charmerende. Det var ikke i orden.
Klæd dig på efter lejligheden og send et signal om, at du gør dig lidt umage. Om du skal på arbejde, forføre på første date eller møde svigermor, skal en pæn skjorte stryges. Den bliver ikke henkastet cool af, at du tog den på direkte fra den krøllede bunke bagerst i skabet.
Hvis du vil fange mit blik, handler det ikke nødvendigvis om limited edition mærker og trends. Det vigtigste er, at du ligner en, der hører hjemme i dit tøj og viser din personlighed. Simple jeans og en t-shirt kan være ligeså lækkert at se på som et blæret jakkesæt.
Det værste du kan gøre, er at ligne alle de andre. Hvordan skal vi spotte dig i mængden, når du gemmer dig bag den forudsigelige snapback, som alle flokdyrene har på?

Sko
Når blikket når herned, vil jeg helst se – i det mindste – et par pæne sneaks. Men alt for mange gange ser jeg udtrådte, hullede, grålige, beskidte, sølle, tarvelige, livstrætte … Sko?
Jeg siger ikke, at du skal pakke et par kridhvide nye trainers ud af en kasse hver morgen. Men der må være et tidspunkt, hvor du kigger ned og tænker ”Hov, de gamle travere der skal vist smides ud”. Nej, Converse er ikke fede, når de knap nok hænger sammen. Og ja, jeg er ligeglad med, om dine gamle sko er behagelige at gå i.
Køb flere par sko og brug dem på skift. På den måde slider du langsommere på fodtøjet og undgår at være ham den mærkelige, der kun har ét par grimme sko.

Duft
Jeg stirrede vantro på min kollega, da han bemærkede, at han ikke bruger andet end deodorant. Han havde ikke lige fået taget sig sammen til at købe en duft. Blanke, duftløse mandfolk.
Jeg måtte forklare ham, hvilken magt en god duft kan have over kvinder. Vi kan ændre os fra lede strigler til medgørlige Mädchens, når den magiske duft af mand når vores næsebor. Det er et signal om, at du er ren og velplejet.
Det er en signatur, som kvinder husker. Jeg kan stadig få lyst til at snige mig ind i herrernes parfumeafdeling og snuse til flakonen, der minder mig om Ham Den Uimodståelige Nar.

Gå efter de klassiske dufte i god kvalitet og prøv varen på din hud, før du køber den. Så kan du nemlig sniffe dig frem til, om den fungerer på dig eller ej.
Vær sparsom med dit duft-våben. Ellers kan det virke aggressivt, ubehageligt og sådan lidt Don-agtigt. Lad det hellere være en behagelig overraskelse for de få heldige, der kommer tæt på.

Detaljer
Godt nok er du en rigtig mand, men lidt fugtighedscreme, en ansigtsvask og en skrubbemaske kan gøre underværker for kedelig hud. Lad være med at gå amok i hudplejeprodukter. Det er pænt akavet, når en kvinde åbner dit toiletskab og ser, at du har flere produkter end hende. Jeg er måske lidt old school, men synes det var yderst mærkværdigt at finde en coverstick til urenheder hos en fyr. Make-up på en mand? Nej tak.

Flere detaljer
Tag stilling til håret andre steder end på hovedet. Den største no-go må være at præcisions-trimme dig selv fra top til tå. For så virker du som en, der ikke har bedre ting at lave end at stå beundre dig selv nøgen i et helfigur-spejl og hygge dig med din barbermaskine og dine voks-strimler. Overlad specialudstyret til castet fra For Lækker til Love og hold dig til det mest nødvendige.
Så nåede vi helt ned til… troldefødder med uhyggelige tånegle og hård hud – jeg får det dårligt af bare at skrive sætningen. Tag i Matas og køb en fodfil og noget fodbadesalt. Lad være med at udsætte en i forvejen presset verden for grimme fødder.

Mere fra Hva' kvinder vil ha'

perfektedate

Den perfekte date

Apropos’ klogeste kvinde, Nadia, vil fremover give insider-tips til hvad kvinder i virkeligheden tænker om kærlighed, sex og forhold. Denne gang sætter…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE