vaerengdoex_nadia

Vær en god eks

  • Nadia Nikolajeva
  • Skrevet: 08. juli 2012
Så I har slået op. Big deal. Undgå for guds skyld at være den ynkelige ekskæreste, der ikke kan give slip. Men hold dig fra de klassiske post-forholds-manøvrer, der siden tidernes morgen har fået os mænd til at ligne det følelsesmæssigt afstumpede køn. Nadia Nikolajeva guider dig til at komme elegant igennem et break up og indtage rollen som den gode eks-kæreste. Bonus info: Det betaler sig i sidste ende.


Kom videre
Det gør så pokkers ondt og er dybt skræmmende at miste kontakten til en person, som man har elsket og haft en hverdag med. Mange af mine drengevenner mener, at en kold tyrker uden nogen form for kontakt er den sundeste måde at komme videre på. Det passer også perfekt til den mandlige “keep it simple”-psyke – men det er godt nok utjekket, hvis det får en pige til at føle sig brugt og smidt væk. Så pas på! Du kan tro, at der er nogen, der Googler “voodoo revenge”, hvis du træder forkert her.

Et af de ømmeste af de ømme punkter: Aftal hvordan I håndterer det, hvis en af jer finder en anden. Jeg har selv siddet med et stivnet smil, da en bekendt overbragte nyheden om, at min eks havde det fantastisk i et seriøst forholdt med en anden få uger efter vores brud. For pokker, det gjorde ondt i et hjerte, som i forvejen var laset efter vores break up. Så ville jeg hellere have haft en mail eller et venligt opkald fra min eks, i stedet for at finde ud af, at en ven i periferien var bedre opdateret end mig.

Så tag det ultimative hensyn ved at finde ud af, hvad din tidligere kæreste har brug for af kontakt efter bruddet. Måske er hun selv fortaler for en iskold tyrker og vil bare gerne videre i teksten. Måske sidder hun og krampe-græder, og har brug for holdepunkter for at kunne overskue situationen.

La’ vær at være et skvat
Det kan måske virke helt uforståeligt for dig, hvorfor det nu skal slutte. Men hvis din kæreste har besluttet sig og ikke længere har lyst til at lægge kræfter i forholdet, kan alverdens blomster, overtalelse og fotobøger med gamle minder ikke redde et dødt forhold.

>Hvornår har du selv lige tænkt: “Ih, hende den ynkelige stalker, der hele tiden tuder, skriver digte og tigger for at få en chance til er da super tiltrækkende”. Ikke så ofte, vel? Spar dig selv for turen til blomsterhandleren og køb hellere en måneds medlemskab til en datingside. Tving dig selv til at komme videre. De fleste af os tænder fuldstændig af på omklamrende forsøg på at redde stumperne af et dødt forhold. Vi har derimod respekt for stærke og beslutsomme mænd, der tør erklære forholdet forbi.

Kanaliser hellere al vrede og frustration ind i et træningsprogram. Få dig den sixpack, du altid har drømt om. Så kan du jo i det mindste se godt ud, når du render ind i det forrykte kvindemenneske, der forlod dig.
Hvis du håber på et venskab med din eks, kommer det til at tage lang tid. Tag en god pause fra hinanden, og se om I begge er kommet nok videre til at snakke sammen igen som venner.

Bibehold Facebook-facaden
Jeg har aldrig fattet, hvad vi får ud af at være på Facebook. Men vi er der jo alligevel, så der er god grund til at overveje, hvad der skal ske på Face, når du og din tidligere øjesten slår op.

Grundlæggende er jeg imod at fjerne eksen som ven. Det sender et stærkt signal, som kan være for koldt. Men hvis du virkelig hader din eks og bruddet var rigtig, rigtig grimt – og der blev kastet med ting – så slet løs. Men hvis du stadig respekterer det, I har haft sammen og ønsker at sende en venskabelig vibe, kan du skjule eksen fra dit feed med nogle enkle indstillinger. Så slipper du for opdateringer om den nye flamme eller “se-jeg-er-så-single”-drukturene. Det kræver dog rygrad, for åh hvor er det fristende at gå ind og dybdeanalysere eksens profil. Så har du en stalker i dig, er det bedst at slette hende som ven trods alt.

Du kan ikke vide, om din eks også skjuler dig fra sit feed. Så vær en gentleman og undgå at skrive løs om hvor fedt det er at være fri, opdatere med check-in’s fra alle de barer du besøger og senere uploade billeder af dig og Frøken Overgangs-kæreste. Er der noget, der kan få et skrøbeligt kvinde-ego til at krakelere, er det en eks, der har det vidunderligt efter bruddet. Hvis du virkelig er blomstret op, efter parforholdet rustne lænker har sluppet deres greb, vil vi virkelig ikke vide det.

Sex med din eks
En af mine drengevenner fortalte mig, at han helt uforpligtende engang imellem mødes med en ekskæreste for at få sex. Han slog op med hende, fordi hun var for kedelig. Men det fungerer fint at ses uden følelser, fastslog han.
Helt sikkert, tænkte jeg. Det fungerer for dig – men ikke for pigen. Som om kvinders hjerner bare kan slå følelserne fra, fordi det passer utroligt godt ind i en mands naive planer? Hell to the no.

Følelserne og håbet om, at det kan blive til mere lever i de plyssede pigehjerter. Så stop med at udnytte hende, og bilde dig selv ind, at det fungerer for alle parter.
Hvis det drejer sig om en eks et par år tilbage, kan det måske godt fungere. Men at gå direkte fra kærester til venner med fordele er bare dumt, og giver minus på karma-kontoen.

Mere fra Hva' kvinder vil ha'

soigneret

Vær velsoigneret

Modsat kvinderne bliver vi mænd ikke skolet i soignering, skønhedsprodukter og generel hygiejne fra vores spæde ungdom. Resultatet? En generation af soignerings-imbecile…
perfektedate

Den perfekte date

Apropos’ klogeste kvinde, Nadia, vil fremover give insider-tips til hvad kvinder i virkeligheden tænker om kærlighed, sex og forhold. Denne gang sætter…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE