medinabad
IMG_0122
IMG_0224
IMG_0418
IMG_0551
IMG_0579
IMG_1206
IMG_1262
IMG_1278
IMG_1282
IMG_2045
IMG_2177
IMG_2188
IMG_3044
IMG_3443
IMG_3903
IMG_4223
IMG_4916
IMG_5094
IMG_5136
IMG_5208
IMG_5310
IMG_5515
IMG_5596
IMG_6622
IMG_6891
IMG_6971
IMG_7145
IMG_7219
IMG_7314
IMG_7634
IMG_7951
IMG_8187
IMG_8828
IMG_9634

Vi kan virkelig godt lide Petra Kleis’ fotografier, så her er lige nogle af Petra Kleis’ fotografier

Rubrikken siger sådan set, hvad der skal siges: Vi kan virkelig godt lide Petra Kleis’ fotografier. Vi kan virkelig også godt lide, at hun tager billeder for os. Dem har du blandt andet haft glæde af, når du har læst vores interviews med Birgitte Hjort Sørensen, Martin Bigum og Tobias Kippenberger.

Hun har skudt alt fra Nik og Jay til Mads Brügger og Mikael Bertelsen, Christian Stadil og MØ til Medina og Thure Lindhardt, og hun formår uanset om personen foran kameraet er musiker, skuespiller eller manden på gaden at indfange vedkommende, så man ikke kan kigge væk og egentlig bare vil have mere.

Det får du så nu. For vi kan nemlig ikke få nok og vil derfor gerne dele endnu flere af Petra Kleis’ fotografier med jer, vores ærede læsere. Den idé var Petra med på og sendte os derfor en række af sine favoritter. Dem klikker du dig igennem i galleriet herover. Hun indvilgede også i at svare på en række spørgsmål, som du gerne vil have svarene på. Dem får du herunder.


Hvem er den bedste, du har fotograferet?

Det er et meget svært spørgsmål. Der er mange, men nogle står ud. Denise Klarskov, fordi hun var med på ALT, jeg bad hende om. Medina, fordi hun var så intens og fantastisk fotogen. Christian Stadil, fordi han var mit første “rigtige job” og helt fantastisk at fotografere. MØ, fordi hun var så vild, umiddelbar og ÆGTE.

Hvad er din værste oplevelse som fotograf?

Jeg havde en heftig misforståelse med Jokeren. Det blev aldrig et godt shoot. The XX var ultra svære. De havde ikke lyst. De var generte, introverte og usikre. De gemte sig nærmest bag hinanden i det kvarter, jeg havde med dem.

Hvilket af dine egne fotografier er du mest stolt af?

Uha. Som fotograf (nu kan jeg selvfølgelig ikke tale for alle) elsker man først sine billeder, så hader man dem, og hvis man er heldig, så elsker man dem igen. Billedet af Medina i badet tog tid at få lov til at lave. Det er et lækkert billede, der både viser sårbarhed og styrke. Portrættet af Marco Evaristti kan også noget særligt, synes jeg. Det er et syret scenarie med en smuk mand, der ligner en blanding mellem Sylvester Stallone og djævelen. Oplagt i virkeligheden.
evarissti2

Marco Evaristti

Hvilket fotografi ville du ønske, du havde taget?

Der er MANGE! Jeg ville ønske, jeg havde taget Søren Rønholts portræt(ter) af Jørgen Leth! Både fordi jeg er KÆMPE Jørgen Leth-fan, og fordi det er et FANTASTISK billede! Lasse Bech Martinussens Malk de Koijn-forside til Ud & Se er også GENIAL. Simpel, fedt lys, perfekt timing! Og alle Helmut Newtons billeder.

Hvem vil du allerhelst fotografere, hvis du frit kunne vælge?

Jeg ville vække Freddie Mercury op fra de døde. Jeg ELSKER ham. Hvilket overbid! Hvilket overskæg!

Hvornår er det sjovest at være fotograf?

Det er sjovest, når Denise Klarskov springer nøgen rundt på en isvaffel, eller man spurter rundt efter en gris, eller man kører en Bentley til Skagen, eller man er på tour med Medina, eller man skal vække Diplo før man kan fotografere ham, fordi han har drukket for meget dagen inden, eller man smugryger med Brian Nielsen inden en genoptræningstime. Jeg elsker mit job! Heldigvis mere end jeg til tider hader det, fordi presset er stort, og man skal løbe meget stærkt for at kunne følge med.

Hvorfor blev du lige fotograf?

Fordi, at det var det eneste, jeg havde lyst til! (Og mit snit var for lavt til at blive havbiolog).

Hvornår er et fotografi godt?

Når man stopper op!

Mere fra

roland_moller_apropos_magazine_1

Roland Møller

Jeg hedder Roland, og… Møller er mit efternavn. Det sidste år har været… udfordrende berigende og barmhjertigt barskt. Jeg stoler ikke på……
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE