ondon2

Der er ingen overraskelser på Theophilus Londons nye album – og det har vi det fint med

Den fashionable Brooklyn-dreng blander eksperimenterende R&B og soul med hiphoppet elektropop og en diskret 80’er-lyd på sit andet album. Kanye West er executive producer og Karl Lagerfeld har designet coveret. Så cool er Theophilus London nemlig.

Apropos Magazines Bastian har ryddet sin kalender og udsat Vibes for vores 10 lyt. Her er hans umiddelbare vurdering for hvert lyt.

Lyt 1: Jeg har været pjattet med Theophilus London siden hans mixtape-dage. Især I Want You fra 2010 er blevet skamhørt på min iPod. Derfor har jeg også længe gruet for den dag, hvor London ville gå væk fra sin karakteristiske mixtape-lyd og måske endda – Gud forbyde det – blive en decideret sell out. Hans nylige samarbejde med Gap, Apple og nu Kanye West har kun gjort mig mere nervøs. Og derfor er det med meget stor lettelse, at jeg efter første lyt kan konkludere, at Theophilus London stadig lyder som Theopilus London.

Lyt 2: Vibes er sådan et album, der fremstår mere som en helhedsoplevelse end som 12 enkelte sange. Selvom London trækker på et hav af forskellige genrer, er der en rød tråd af 80’er-samples og en konsekvent bund af elektroniske beats. Det betyder, at London er stilsikker. Men det betyder også, at der her ved andet lyt ikke rigtig er nogen numre, der skiller sig ud. Måske lige Do Girls og Tribe.

Lyt 3: Albummet lyder som baggrundsmusikken i en Acne-butik. Og det er for øvrigt en god ting.

Lyt 4: Lyrisk sker der ikke så meget på Vibes. London kan godt lide kærlighed og flotte piger, og han kan også godt lide at synge om kærlighed og flotte piger. Og så stopper den lidt der. Vi støder på fraser som “You enter emotion, and yes, I enter perception. She gets a little closer, and I was getting all interested” fra Heartbreaker, og ”Please spend the night forever, the silence in my room is louder than kaboom” fra Can’t Stop. Og det er helt fint.

Lyt 5: Her på lyt nummer fem er Do Girls og Tribe stadig de umiddelbart stærkeste numre. Måske også Take And Look (en finpudset version af Take A Look fra ep’en Lovers Holiday II), hvor Londons mekaniske vokal står i perfekt kontrast til det sprælske beat. Ja, sprælske. Det betyder ikke, at de andre numre er dårligere. De flyder bare lidt mere sammen. Do Girls handler i øvrigt om, at London har så meget game, at han kan få homoseksuelle kvinder til at genoverveje deres seksualitet: ”I convert ‘em, put my lovin’ in ‘em”. Theophilus er bestemt en selvsikker mand.

Jeg ved ikke, hvor længe Theophilus London kan blive ved med at lave albums, der lyder ens. Men jeg kan nok godt klare en tre-fire stykker mere.

Lyt 6: Kanye West har fået lov til at være med på Can’t Stop. Det er – også – et virkelig godt nummer. Kanye på en afslappet og soulet produktion frembringer desuden minder om College Dropout-tiderne. Du ved, dengang Kanye havde selvironi nok til klæde sig ud i et kæmpestort bamsekostume på sit albumcover. Overvej lige hvor urealistisk det ville være i dag.

Lyt 7: Eneste misser på albummet er Smoke Dancehall. Det er, som titlen så fint antyder, et dancehall-nummer. Ish. Jeg ved ikke, hvorfor Theophilus London pludselig fik lyst til at kaste sig over dancehall. Men det kunne han i hvert fald godt have sparet sig.

Lyt 8: London er noget af det hippeste, dit internet har at byde på. Han er fast inventar på de fleste modeuger, og han gik med store hatte, da Pharrell Williams stadig gik med New Era-kasketter. På Vibes har man været helt bevidst om, at musikken skal passe til brandet Theophilus London. Det betyder, at der ikke er mange overraskelser. Vibes lyder – mere eller mindre – præcis som debutalbummet, Timez Are Weird These Days. Det eneste tidspunkt, hvor London afviger fra sit eget koncept er med førnævnte Smoke Dancehall. Som egentlig bare beviser, at han ikke behøver at afvige fra noget som helst.

Lyt 9: Jeg glæder mig til, at der kommer en masse musikvideoer fra den her plade. Hvis ikke du ved det, så er Theophilus altid garant for videoer, som er ren sirup for dine øjne. Se bare her eller her.

Lyt 10: Vibes er lyden af en kunstner, der har fundet sin opskrift og holder sig til den. Jeg er vild med den opskrift, og derfor er jeg også vild med Vibes. Jeg ved ikke, hvor længe Theophilus London kan blive ved med at lave albums, der lyder ens. Men jeg kan nok godt klare en tre-fire stykker mere.

Mere fra 10 Lyt

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE