kwamieliv2

Årets stjernefrø: Kwamie Liv

Vi hylder årets helte. Dem, der har gjort 2014 mere mindeværdig, lidt sjovere og egentlig også en smule bedre end 2013. Vi elsker også årets helte. Derfor glæder vi os selvfølgelig til at give jer i alt fire styk, én om ugen i december måned.

kwamiebox2Kwamie Liv har sat sig sikkert på vores anlæg og i vores hovedtelefoner i 2014. Det har hun gjort med sin syv track lange debut-ep Lost in the Girl, der indiskutabelt har gjort 2014 og vores liv bedre. Vi kan af gode grunde ikke få nok af Kwamie Liv.

Ja, hvis man kan forelske sig i en stemme, så er det præcis det, vi har gjort. Den er dybtfølt og ærlig, bestemt og kælen, skrøbelig og stærk.

Og når hun så lige på den bedst muligt overlegne måde forener Louis Armstrong med Notorious B.I.G. på Just A Gigolo/Sky’s the Limit, så kan vi ikke andet end at overgive os.

I ved, Kwamie Livs intime stemme plus Armstrong og Biggie jazzet op på elektroniske beats af hendes faste producer BABY DUKA. Det er uforudsigeligt, vanedannede og forrygende godt.

Selvfølgelig er hun en af vores helte fra 2014 – Kwamie Liv er Årets stjernefrø. Og tillad os lige at fuldende billedsproget, for Kwamie Liv har i år sået det frø, der gør, at 2015 bliver året, hvor alle kommer vide, hvem hun er. Ja, hun er faktisk allerede i gang med ikke kun at indtage Danmark, men også resten af verden. Blandt andet spillede hun tidligere i år på Pitchforks festival i Paris, og internettet har intet andet end pæne ord at sige om hende.

Vi har selvfølgelig lige stillet Kwamie Liv nogle spørgsmål om året, der er gået, om 2Pac og Biggie og om hendes musik – den lytter du til nederst her på siden. Har du trykket play? Godt. For så kan du nemlig passende læse hendes svar på vores spørgsmål, mens du lytter og indser, at du heller ikke kan få nok af Kwamie Liv.


Hvad er den første ting, man bør vide om Kwamie Liv?
Um…

Hvad har 2014 betydet for dig?
Omvendt døgnrytme, lufthavne, selvstændighed og min første udgivelse.

2 Pac eller Biggie?
Tebirkes eller frøsnapper?

Hvilket årti ville du helst have levet i og hvorfor?
Med så mange af de folk jeg holder af spredt ud over hele verden, kan jeg ikke forestille mig ikke at kunne komme i kontakt med dem nemt. Lige nu passer mig udmærket.

Hvad laver du, når du ikke laver musik?
Sover. Jeg elsker min seng.

Hvem har du lyttet mest til i 2014?
Jeg har brugt meget tid gemt væk i studiet, så jeg har nok lyttet mest til produktionerne, jeg har arbejdet på. Når det er sagt, har Kendrick Lamars good kidd m.A.A.d city rimelig meget været mit soundtrack i år.

Hvad inspirerer dig mest?
Natten. Der er noget magisk ved at være vågen i en by, der sover.

Hvordan vil du beskrive din egen musik for en, der ikke har hørt den?
Vandpibe-pop møder cigaret-opera ;-)

Hvad skal der ske for dig i 2015?
Det glæder jeg mig super meget til at finde ud af!Mere fra Årets helte 2014

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE