1
7
5
4
6
3
2

Pros&Cons fra NorthSide 2014

Apropos Magazines Frederik tog i år turen til NorthSide, der vanen tro affolker Aarhus for sin velklædte ungdom. Han brugte således dagene fra den 13. til den 15. juni på blandt andet at se A$AP Rocky spille på en græsmark og jagte musikere i presseområdet.

Det er femte gang, festivalen afholdes og med 35.000 gæster samt et imponerende line up var det både den største og mest ambitiøse udgave af NorthSide til dato. Men er der kun plusser at hente? Frederik giver dig her sine pros og cons fra NorthSide 2014.

Pro:
Man siger om jyderne, at de er tynget af janteloven. Stop med at sige det. Den første dag på NorthSide spillede dronningen af indiepoppen Lana Del Rey, på andendagen var det that pretty motherfucker A$AP Rocky, og Arcade Fire afsluttede det hele, fordi kun et syv-mand stort orkester kan få folk til at skride hjem efter en weekend med så vilde bookinger.

Con:
Selvom NorthSides hovednavne kan gøre selv den mest stolte booker på Roskilde Festival grøn af misundelse, var der også lidt for meget… ehm, lad os kalde det Grøn Koncert-agtigt musik, som din mor og far elsker at “fyre den af til”. Du ved, navne som Lucy Love, Turboweekend og Nabiha. Og hvem tror du så fik æren af at lukke andendagen? Åh ja, Nabiha. Seriøst.

Pro:
NorthSide havde to store samt en mindre scene. Og så var der vist også en lille scene med oplæsning og poesi, men helt ærligt, hvem gider det? Tilbage til de to store scener. Ser du, de stod placeret overfor hinanden og havde kunstnere spillende på skift, og hvis man følte sig doven, hvilket man gjorde i 25 graders varme, så kunne man stille sig imellem dem og næsten få det hele med – hvis altså man også lige pendulerede strategisk over til den mindre scene.

NorthSide havde to store samt en mindre scene. Og så var der vist også en lille scene med oplæsning og poesi, men helt ærligt, hvem gider det?

Con:
Der vil altid være de der mænd, der kæfter op og har en kæde hængende fra deres læderpung, og som kun kommer for at tørlægge fadølsteltene og pifte efter kvinderne. Men på NorthSide var der flere end normalt. Og det var ikke musikken, de kom efter. For musikken er nemlig nøje tilrettelagt, så den bedst matcher den gennemsnitlige NorthSide-gæst, som er “en kvinde i slutningen af 20’erne, der elsker bæredygtighed, musik og sociale medier”. Og så er det ikke engang en joke.

Pro:
NorthSide har ikke noget teltområde. Det betyder, at a) Du skal ikke slæbe telt og sovepose med som en anden spejderdreng, og b) Du slipper for at vågne op med en svensker, der har gjort dig til lilleske, og c) Du kan tage hjem, når du ikke har lyst til mere og returnere ren og veludhvilet næste morgen.

Con:
Men det er måske også det, der gør NorthSide lidt upersonlig og til tider småkedelig. Fællesskabsfølelsen (i mangel af et bedre ord) med de andre gæster mangler, og mit gæt er, at det er fordi, man ikke bor og overnatter der. NorthSiders, som festivalens gæster fantasiløst kalder sig selv, er ikke in it together. Her er ingen camps at crashe, ingen pludseligt opstået venskaber. Alle går hver til sit, når Nabiha har sunget sin sidste strofe. Og det er trist. Men også lidt rart.

Mere fra Artikler

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE