Mad Men (Season 5)

Guide: Sådan overlever du nytårsaften

Årets fest nærmer sig med hastige skridt. Som altid ender du sikkert med at blive skuffet. Sidst på aftenen ligner du i bedste fald en tøsefornærmet konfirmand, og hende den søde forsvinder med glatnakken i den lyserøde skjorte. Om morgenen vågner du op med (hvad du håber er) CocoPops og mælk i hele dit skamskudte ansigt. Fortvivl ej; Apropos’ Nicolai giver dig her en række velmenende råd til hvordan du kan komme igennem aftenen.
  • Læg blødt ud. Du skal ikke lade dig indsmigre hos hele selskabet de første 30 minutter som afhang dit liv af det. Hav Michael Bjørnson som dit indre skræmmebillede.
  • Vær den bedst mulige bordherre. Derfor: vær elegant, lyttende, nysgerrig (ikke for meget) og anerkendende. Det gør du også så meget nemmere at bede om tilgivelse senere på aftenen, når du eksempelvis spilder Randers-champagne ned i værtens nye Fender-højtalere.
  • Lidt i samme boldgade: Small-talk med fremmede kan være svært. På en sjov og let måde skal du derfor etablere en fælles forståelse for, at emner som studiet, dagpengesystemet, politik, velfærdssamfundets udfordringer er tabu sådan en aften. Her kan man blive enige om diskret at hive en hånd op, hvis samtalen bliver for kedelig.
  • Det er selskabet, der er vigtigst. Det er alligevel fortsat din mormor, der laver det bedste mad. Også selvom hun ikke længere kan smage forskel på pesto og grønlangkål. Men hvis værten alligevel forveksler sig med Rasmus Kofoed sådan en aften, så bør du undskylde på forhånd. Især når han serverer sin citron-mynte-hyldeblomst-havtorn-puddel-sorbet, som hans nye ismaskine til 4000 kroner kunne mønstre. Til den tid er du nemlig så godt svingende, at kokken lige så godt kunne have serveret Tricolore-is.
  • Gør dig klar til samtalen. Hvis ikke du allerede er opdateret på Ekstra Bladet og BT, så kom i sving. Tabloidmedier som disse er som skabt til festlige lejligheder som nytårsaftener – og portvinsselskaber.
  • Okay, gå på musikalsk kompromis. Det er den eneste aften, hvor du kan slippe afsted med et påfaldenede godt kendskab til Sys Bjerres sangtekster. Og nej, denne her ene aften kan du godt pakke din kærlighed til Bon Iver væk.
  • Vær social, kammerat. Og lad nu vær’ med at stå henne i hjørnet og danse på stedet, som forsøger du at undertrykke et lettere epileptisk anfald. Kom i kontakt med din indre Jim Lyngvild og gak, gak ud til eksempelvis det her. Folk kan alligevel ikke huske det bagefter.

Mere fra Artikler

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE