5 grunde til Lars Von Trier bør instruere de nye Star Wars-film

Først og fremmest: Træk lige vejret, Star Wars-fans. Måske I lige skulle lægge jer ned et øjeblik? For det er officielt, at Disney har investeret i Lucasfilm og dermed har fået rettighederne til at lave tre nye Star Wars-film. Men hvem skal instruere dem? Apropos stemmer på Lars Von Trier.

1: De potentielle konkurrenter…
Tænk lige over det. Når Star Wars vender tilbage, skal hele universet fornyes. Christopher Nolan genopfandt Batman, J.J. Abrams pustede nyt liv i Star Trek, Peter Jackson blev synonym med Ringenes Herre og Joss Whedon laver storsælgende, men halvdårlige superheltefilm. Mon ikke Star Wars-folket vil finde en ny, kreativ og kunstnerisk instruktør til at fortolke og nytænke Star Wars-universet i 2013?

2: Bedre karakterer
Kan I huske de sidste Star Wars-film? Ja, det kan vi desværre også. Skuespillerne var på papiret gode nok, men karaktererne var skod. Er der noget, Von Trier kan, er det at skabe karakterer. Kirsten Dunst i Melancholia, Nicole Kidman i Dogville, Willem Dafoe i Antichrist: Den slags karakterer gad vi godt se i en Star Wars-film.

3: Star Wars har brug for Von Triers etos
Mange faldt fra, da George Lucas i 1999 ødelagde dine glimrende barndomsminder om Star Wars-filmene med den semi-gyselige The Phanton Menace. Og det blev ikke ligefrem bedre med Attack Of The Clones eller Revenge of the Sith, vel? Mon ikke flere vil stå af, når Disney har overtaget butikken? Derfor har de brug for en instruktør, der kan give projektet troværdighed, kunstnerisk islæt og et ikke-kommercielt bidrag. Lars Von Trier er den mand.

4: En rolle til Udo Kier
Okay, det er måske ikke så sandsynligt. Men helt ærligt: Udo Kier ville jo gøre sig glimrende i Star Wars–universet. Manden ligner jo allerede noget fra det ydre rum. Og så ville han agere en glimrende skurk – eller måske en uforudsigelig antihelt? Vi gider i hvert fald ikke flere Jar Jar Binks-bullshit-roller, vel?

5: Fordi de ikke må give tjansen til M. Night Shyamalan
Helt ærligt, tænk lige hvor katastrofalt det hele ville være. Det ville sikkert ende med, at der i sidste ende slet ikke var noget rumskib. Og at de alle var døde aliens, der var på vej til jorden, men var bange for vand og Mel Gibson. Åh gud.

Mere fra Artikler

LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE