tim_burton_2

Kære Tim Burton

De succesrige år er efterhånden en periode, der kun er filmskaberen Tim Burtons minder forundt. I dag har Johnny Depps mest trofaste arbejdsgiver fødselsdag, og selvom han fortjener at blive fejret, fortjener han også en opsang.

Kære Tim,

Vores relation er ikke ligefrem tæt. Faktisk er det kun min vej, der har krydset din. I biografen. Jeg indrømmer gerne, at din fødselsdag ikke er noteret i min kalender, men det betyder ikke, at jeg ikke har lyst til at fejre dig. Hvis du kendte mig, ville du vide, at jeg er glad for film, og at jeg også har syntes godt om dig, din spøjse horrorfan. Så tillykke med de 56 år.

Men succes har der ikke været meget af længe. Er det ikke rigtigt? Og med et år mindre i banken er det vel ikke forkert at sige, at du har fået en anelse mere travlt, hvis du skal nå at bevise, at du er i stand til at hale dig selv op af det kaninhul, du har tosset rundt i igennem de sidste mange år. Jeg vægrer mig lidt ved at være så direkte og hård, især fordi du virker sådan lidt skrøbelig for tiden. Lidt nusset ser du også ud. Det klæder dig ikke.

”Movies are like an expensive form of therapy for me”. Det er dine ord. Husker du dem? Jeg har læst dem et sted på nettet. Jeg ved ikke helt, hvad det er, du går rundt og bearbejder. Men Tim, det virker som om, at terapien er gået i stå. Din fanskare har dog, trods alt, meget at takke dig for. Eksempelvis Beetlejuice, Ed Wood, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street og Edward Scissorhands. Og Johnny Depp generelt.

”Movies are like an expensive form of therapy for me”.
Det er dine ord. Husker du dem?

Det er også uheldigt, at en fyr som Christopher Nolan kommer og stjæler dit shine. Jovist, han har gjort Batman en tand mere cool og strømlinet. Men det var dig, der kickstartede superheltens filmkarriere. Og det gjorde du godt. Det ved alle. Batman fra 1989 og Batman Returns fra 1992 er eventyrlige. Eventyrligt dystre. Lige som du og jeg kan lide det. Kan du huske, da Warner Bros. blev fortørnet over, hvor uegnet for børn karakteren Pingvinen var? De blev vist også lidt sure over, at du havde gjort Catwoman SÅ sexet og skingrende sindssyg. Mellem os var det helt forkert at give Batman-stafetten videre til Joel Schumacher. Du har sikkert tænkt det samme.

Du har ikke afsløret, hvordan du skal fejre din fødselsdag. Men mon ikke din kæreste, Helena Bonham Carter, vækkede dig med morgenmad på sengen. Hendes hår så sikkert vanvittigt ud. Og det gjorde dit morgenhår med garanti også. Sig til, hvis jeg tager fejl, men jeg vil vædde med, at I sad i sengen og drak te på den der teatralske måde. Og Helena havde sikkert købt noget sort til dig, måske en ny blazer, eller endnu et gammelt VHS-bånd med en Vincent Price-film. Dem kan du jo så godt lide.

Faktisk vil jeg ikke forstyrre dig lige præcis i dag. Lidt takt har jeg da, men jeg ville lige smide en lykønskning. Og kærligt lade dig vide, at det kunne være rigtig fint, hvis din kommende film Big Eyes er sådan en slags film, jeg og de andre, der venter i spænding, kan kalde god. Ja, det håber jeg. Virkelig.

kh_ahnline1

Mere fra Åbent brev

willferrell_aabentbrev_banner2

Kære Will Ferrell

Kære Will, Jeg ved godt, at du sikkert får den her slags breve dagligt – og sikkert uoverskueligt mange lykønskninger på din…
kaere_tomhardy2

Kære Tom Hardy

Kære Tom, Jeg føler, at vi har kendt hinanden længe. Eller, jeg har i hvert fald sukket over dig siden, du dukkede…
michaelpitt2

Kære Michael Pitt

Michael Pitt har haft roller i både roste tv-serier og roste indie-film. Og efter sin roste rolle i den roste Boardwalk Empire…
iggy2

Kære Iggy Azalea

Iggy Azalea har med sine catchy numre og sin allerede ikoniske bagdel indtaget YouTube og resten af verden. Men det er som…
andreny

Kære André 3000

Ikonet, livsstykket og kulturkoryfæet André 3000 fylder 38 år i dag. I den andledning har Nanna Balslev skrevet en hyldest til mr.…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE