willferrell_aabentbrev_banner2

Kære Will Ferrell

I dag fylder Will Ferrell 48 år. I den anledning har Apropos Magazines Bjarke skrevet et fanbrev for at fortælle ham, hvad det er, han beundrer så meget ved manden, der er virkeligt god til at smide tøjet og skabe sig.

Kære Will,

Jeg ved godt, at du sikkert får den her slags breve dagligt – og sikkert uoverskueligt mange lykønskninger på din fødselsdag i dag. Du virker i hvert fald til at være en, der har mange venner og som endnu flere gerne vil være venner med.

Ja, jeg er en af dem. Altså ikke på nogen freaky måde. Bare rolig. Du ved, bare på sådan en ’lad os se en Arnold-film sammen’-måde. Stille og roligt.

Du har nok luret, at det her ikke kun er en fødselsdagshilsen, men faktisk et ægte og oprigtigt fanbrev. Fra en voksen mand til en anden. For der er lige nogle ting, jeg gerne vil fortælle dig – sådan hånden på hjertet-agtigt. Jeg beundrer dig nemlig. For mange ting.

Jeg beundrer dig for din ublufærdighed, dog ikke for din kropsbehåring. Men begge dele er noget af det, der gør, at du er et af mine favoritmennesker. Du bærer eksempelvis i Anchorman kombinationen af åbenstående slåbrok og små underbukser med en selvsikkerhed som få. Det look ville jeg også gerne kunne slippe af sted med, men holder mig indtil videre til min tilknappede skjorte og shorts.

Jeg beundrer dig for din ublufærdighed, dog ikke for din kropsbehåring. Men begge dele er noget af det, der gør, at du er et af mine favoritmennesker.

Jeg beundrer dig også for din sangstemme. Ja, du har sunget tårerne frem hos mig – flere gange. Tak for det. Både sådan helt oprigtigt ømt i Stranger Than Fiction med din smukke version af Wreckless Erics Whole Wide World. Og i Step Brothers, hvor jeg dagligt bruger fem minutter på at se din storslåede version af Por Ti Volare. På alle måder Andrea Bocellis udgave overlegen.

Jeg beundrer dig for dine altid hurtige comebacks. Du ved, ”smelly pirate hooker”. Gyldent. Og jeg beundrer dig for at være dybt pinlig og ikke at være bange for at være netop det. Og for at være forrygende upassende, men altid charmerende – blandt andre som Ron Burgundy og ikke mindst bare som dig selv.

Jeg beundrer dig for at være et barn. Et meget voksent barn på nu 48 år. Der er ingen, der er så god til at skabe sig og råbe højt som dig. I hvert fald ikke nogen jeg orker at bruge min tid sammen med. Men jeg kan altid bruge tid sammen med dig. Særligt, når du netop er helt ulideligt barnlig som eksempelvis hjemmeboende man child i Wedding Crashers eller egoistisk racerkører i Talladega Nights.

Så når du er i Danmark næste gang, må du lige sige til, for så synes jeg, at vi skal tage på karaokebar. Jeg lover, at jeg nok skal forsøge at overvinde min mikrofonangst, men jeg beholder altså tøjet på. Det behøver du dog ikke at gøre.

Kærlig hilsen, Bjarke

Mere fra Åbent brev

kaere_tomhardy2

Kære Tom Hardy

Kære Tom, Jeg føler, at vi har kendt hinanden længe. Eller, jeg har i hvert fald sukket over dig siden, du dukkede…
michaelpitt2

Kære Michael Pitt

Michael Pitt har haft roller i både roste tv-serier og roste indie-film. Og efter sin roste rolle i den roste Boardwalk Empire…
iggy2

Kære Iggy Azalea

Iggy Azalea har med sine catchy numre og sin allerede ikoniske bagdel indtaget YouTube og resten af verden. Men det er som…
tim_burton_2

Kære Tim Burton

De succesrige år er efterhånden en periode, der kun er filmskaberen Tim Burtons minder forundt. I dag har Johnny Depps mest trofaste…
andreny

Kære André 3000

Ikonet, livsstykket og kulturkoryfæet André 3000 fylder 38 år i dag. I den andledning har Nanna Balslev skrevet en hyldest til mr.…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE