iggy2

Kære Iggy Azalea

Iggy Azalea har med sine catchy numre og sin allerede ikoniske bagdel indtaget YouTube og resten af verden. Men det er som om, hun prøver lidt for hårdt på at overtage musikindustrien. Lidt for fortænkt. Lidt for påtaget.

Derfor har Apropos Magazines Kathrine skrevet et åbent brev til den blonde rapper-skråstreg-sangerinde, der altså er fra Australien og ikke Sydstaterne.

Kære Iggy,

Jeg skriver til dig, fordi du har brug for en kærlig opsang. Det virker nemlig som om, at du gør, hvad som helst for at folk skal acceptere dig som det nye shit. Men det har taget overhånd nu. Og faktisk har det den helt modsatte effekt på mig.

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg længe har haft et ambivalent forhold til dig. Første gang, jeg hørte din musik (det var vist Pu$$y), var jeg klart ombord. Det var aggressivt, fedt produceret og talte til min indre bitch. Indtil jeg så videoen og tænkte: ”Hvem er hende den hvide pige, der lipsyncer til sydstatsrap?” Det virkede forceret og wannabe-agtigt. Og det gør det faktisk stadig.

Ja, du har en sisters bagdel. Og du har også tillagt dig en sydstatsaccent, når du rapper. Men du er ikke Lil Kim. Du er ikke Nicki Minaj. Du er Amethyst Kelly fra Mullumbimby, Australien. Men hvem dét så lige er, har jeg faktisk ingen idé om. Alt ved dig virker konstrueret og fortænkt.

Du ligner mere et produkt af et pladeselskab, end en kvinde, der har det for vildt med at være popstjerne. I interviews svinger du mellem din naturlige australske dialekt og den der påtagede amerikanske. Skizofren much?

Du er ikke Lil Kim. Du er ikke Nicki Minaj. Du er Amethyst Kelly fra Mullumbimby, Australien. Men hvem dét så lige er, har jeg faktisk ingen idé om.

Det, jeg prøver at sige til dig er: Slap af, Iggy – og have fun with it. Jeg ved jo, at du har det i dig. Murda Bizness-videoen var virkelig sjov. En smule gammelfaragtigt sagt, fik du med humor skabt balance mellem dine gangsta-tunge tekster og din unægtelige hvide afstamning. Selv T.I. var (lidt) sjov.

Men i virkeligheden er min bøf med dig ikke, at du er en white girl, der prøver på at være sort. Problemet ligger i, at du i det hele taget prøver på noget som helst. Som ikke er dig, altså.

Når du rapper om bad bitches og stripklubber, virker det tomt, klichéfyldt og mest af alt påtaget. Ligesom din accent. Måske du skulle prøve at rappe lidt om din opvækst i en australsk forstad? Eller din kærlighed til din kæreste Nick Young? Det virker nemlig ægte nok.

Og så lige én ting til. Den der video med J-Lo, ikk’? Det skulle du ikke have gjort. Altså virkelig ikke. Desuden har du allerede årets sommerhit in the bag (Ja, det er Fancy, jeg henviser til). Så gør mig, resten af verden og dig selv en tjeneste: Gør din egen ting. Jeg ved, du kan, gurl.

kh_2

Mere fra Åbent brev

willferrell_aabentbrev_banner2

Kære Will Ferrell

Kære Will, Jeg ved godt, at du sikkert får den her slags breve dagligt – og sikkert uoverskueligt mange lykønskninger på din…
kaere_tomhardy2

Kære Tom Hardy

Kære Tom, Jeg føler, at vi har kendt hinanden længe. Eller, jeg har i hvert fald sukket over dig siden, du dukkede…
michaelpitt2

Kære Michael Pitt

Michael Pitt har haft roller i både roste tv-serier og roste indie-film. Og efter sin roste rolle i den roste Boardwalk Empire…
tim_burton_2

Kære Tim Burton

De succesrige år er efterhånden en periode, der kun er filmskaberen Tim Burtons minder forundt. I dag har Johnny Depps mest trofaste…
andreny

Kære André 3000

Ikonet, livsstykket og kulturkoryfæet André 3000 fylder 38 år i dag. I den andledning har Nanna Balslev skrevet en hyldest til mr.…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE