andreny

Kære André 3000

  • Ord: Nanna Balslev
  • Skrevet: 27. maj 2013
Ikonet, livsstykket og kulturkoryfæet André 3000 fylder 38 år i dag. I den andledning har Nanna Balslev skrevet en hyldest til mr. Ice Cold.

Du kan nok ikke huske mig. Vi mødte hinanden på et fancy hotel for ti år siden i Amsterdam, hvor jeg var nede og lave interview med dig, lige efter du havde udgivet The Love Below. Et fantastisk album, som ti år efter stadig en af de mest modige, fremsynede og bevidsthedsudvidende hiphopudgivelser nogensinde.

Men det handler ikke om mig. Det handler om dig. Du har nemlig fødselsdag i dag den 27. maj, hvor du fylder 38. Derfor fortjener du en hyldest. For dit afhængighedsskabende rapflow, dit bidrag til hiphopscenen igennem mere end 20 år og ikke mindst din awesome stil.

For det er ikke kun JoJo, der er vild med dig. I hele din karriere har du udfordret hiphopscenens gangsterattituder og machounivers med originalitet, nye perspektiver og afvæbnende humor. Jeg kunne nævne dit maskingeværagtige vers på B.O.B. (nej, ikke rapperen), dit bidrag til T.Is Sorry, dit Happy Valentine’s Day-nummer, hvor du bigger kærlighedsguden Cupido op, dit outfit i videoen til Rosa Parks og ikke mindst dit blændende smil i slutningen af Ms. Jackson-videoen.

Jeg kunne blive ved. Så tak. Fordi du fornyer hiphoppen og laver originale musikvideoer om andet end Bentleys, bling og halvnøgne damer. I min bog har du altid været i samme kategori som musikalske genier som Miles Davis og Jimi Hendrix. Så selvfølgelig skal du spille Hendrix i den kommende film om ham.

Men selv om Hollywood for længst har fået øjnene op for dig, håber jeg ikke, at du glemmer din egen musik. Rygtet vil vide, at du udsender din opfølger til The Love Below i løbet af 2013. Jeg håber, at det er sandt. For verden har brug for mere af dig.

Stort tillykke med dagen. Shake it like a polaroid picture.

Kærlig hilsen

Mere fra Åbent brev

willferrell_aabentbrev_banner2

Kære Will Ferrell

Kære Will, Jeg ved godt, at du sikkert får den her slags breve dagligt – og sikkert uoverskueligt mange lykønskninger på din…
kaere_tomhardy2

Kære Tom Hardy

Kære Tom, Jeg føler, at vi har kendt hinanden længe. Eller, jeg har i hvert fald sukket over dig siden, du dukkede…
michaelpitt2

Kære Michael Pitt

Michael Pitt har haft roller i både roste tv-serier og roste indie-film. Og efter sin roste rolle i den roste Boardwalk Empire…
iggy2

Kære Iggy Azalea

Iggy Azalea har med sine catchy numre og sin allerede ikoniske bagdel indtaget YouTube og resten af verden. Men det er som…
tim_burton_2

Kære Tim Burton

De succesrige år er efterhånden en periode, der kun er filmskaberen Tim Burtons minder forundt. I dag har Johnny Depps mest trofaste…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE