Sara Hjort Ditlevsen

Hun bliver først færdiguddannet som skuespillerinde i 2016, men har allerede en Bodil stående på hylden for bedste kvindelige hovedrolle i Undskyld jeg forstyrrer. Vi glæder os selvsagt til enhver film med Sara Hjort Ditlevsen. Nu færdigskriver hun vores 10 linjer.
Mit navn er Sara, og… jeg er 1.70 høj, har grøn/brune øjne, jeg er (k)ærlig, udadvendt, legende, stærk og følsom. Jeg interesserer mig for verden omkring mig, men jeg kan også godt lide bare at drikke kold hvidvin i solen og nej, jeg har ikke en datingprofil, for jeg har allerede en ret sød kæreste.
Der er ikke mange, der ved det, men jeg elsker… at spille sjofle og utroligt bøvede mænd. Måske er det mit alter ego.
Til gengæld hader jeg … når folk bærer nag over noget, de aldrig får sagt – frem for at konfrontere problemet.
Jeg har lært, at man aldrig skal… tale før man har tænkt, men det er jo egentlig underligt, når man ligesom mig, er enormt god til at gøre begge dele samtidig.
Kvinder er… ligeså kompetente som mænd, men utroligt undereksponerede inden for (blandt andet) den kreative branche, men også, har jeg lagt mærke til, i Apropos Magazines 10 Linjer, hvilket gør, at man som pige ofte mangler synlige forbilleder at spejle sig i. Se bare på både Roskilde Festival og Grøn Koncerts hovednavne i år – der er ikke én kvindelig kunstner på plakaten, og jeg tror ikke, at det er nødvendigt at nævne navne på dygtige kvindelige musikere, for at underbygge min tese om, at der faktisk er kompetente kvinder i musikbranchen (orv, hvor jeg elskede at Prince havde et rent kvindeband med sig sidste år på Skanderborg). Det samme er desværre gældende indenfor skuespilfaget, hvor der stadig er langt flere roller til mænd. Desværre er mange kvinder også selv med til at fastholde os i pinlige stereotyper. Læs bare samtlige dameblade, hvor det åbenbart er vigtigt at vide, hvordan kvinder både klarer at være mødre og at have en karriere. Det spørgsmål stiller man da aldrig en far/mand.
Mænd er… ligeså forskellige fra hinanden, som de kan være fra kvinder, bortset fra det, der sidder mellem benene. Jeg elsker sådan noget man loving imellem mandlige venner, når de ikke er bange for at vise, hvor vilde de er med hinanden! Nogle mænd har det dog med at føle sig nærmest truede på deres eksistens, når de hører ordet ”feminisme”, som egentlig bare betyder reel ligestilling imellem kønnene – det ender hurtigt med at blive en ”os og dem diskussion” frem for bare ”os”. At være ikke-feminist er jo det samme som at være homofob eller racist, det er der bare ingen der tør at sige højt. But guess what – I just did! Først når man anerkender, at langt de fleste beslutninger i verden træffes af den hvide mand, kan vi begynde at ændre på de bagvedliggende samfundsmæssige strukturer, der gør, at mænd stadig er overrepræsenterede i magtfulde positioner.
Mit største nederlag… har jeg vendt til en sejr. Jeg tror faktisk på, at modgang kan være med til at gøre én stærkere, hvis man altså bruger det som et drive i stedet for at gå i stå.
Min største sejr… at jeg kan leve af det, jeg elsker at lave.
Inden jeg dør… vil jeg gerne have nogle børn.
Afslutningsvis vil jeg gerne sige… at jeg elsker livet, jeg elsker både mænd og kvinder, solen, havet, kysset, naturen, kreativiteten, ja, jeg føler mig faktisk heldig over at være til.

Mere fra 10 Linjer

roland_moller_apropos_magazine_1

Roland Møller

Jeg hedder Roland, og… Møller er mit efternavn. Det sidste år har været… udfordrende berigende og barmhjertigt barskt. Jeg stoler ikke på……
anne_sophia_hermansen_apropos_magazine_1

Anne Sophia Hermansen

Jeg hedder Anne Sophia, og… jeg er udødelig. Det bliver man, når man har gået pilgrimsruten Camino de Santiago. Renset for alle…
danica_curcic_2_apropos_magazine

Danica Curcic

Jeg hedder Danica, og… jeg staver altid mit efternavn med det samme for folk: C-u-r-c-i-c. For jeg har oplevet, det let kan…
jens_unmark_apropos_magazine_2

Jens Unmack

Jeg hedder Jens, og… jeg er netop kommet hjem fra New York City. Indtil sidste forår, hvor jeg var der for første…
beate_bille_banner2

Beate Bille

Jeg hedder Beate, og… sidder på et hotel i Helsinki med min sovende, lille søn på 7 måneder ved siden af mig.…
sune_2

Sune Wagner

Mit navn er Sune, og… er stadig lidt ked af, at jeg ikke er en pige, men sådan er det bare. Jeg…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE