bjarkeingels_ny_storbanner

Bjarke Ingels

  • Arkitekt | 40 år | København | Foto: Stephen Voss
Han har gjort verden til et bedre sted at bo med sine innovative og ambitiøse bygninger. Han har vundet et utal af priser. Han blev uddannet arkitekt i 1999 og grundlagde sin nu legendariske arkitektgruppe BIG i 2006. Han har blandt andet undervist på universiteterne Harvard og Yale. Nu færdigskriver Bjarke Ingels vores 10 linjer.
Mit navn er Bjarke og… altså ikke Bjarne, selvom det åbenbart er svært for mange at forstå forskellen.
Mit mest stolte øjeblik… var, da jeg fulgte min bedste veninde op til alteret. Hendes far døde, da hun var få måneder gammel, så jeg fik æren at give hende bort – og fornøjelsen at holde første tale som brudens far!
Jeg savner allermest at… læse Game of Thrones. Den tid, jeg har tilbragt med de første 3500 sider har været skelsættende, og jeg kan ikke holde ud, at George R.R. Martin er så længe om at få skrevet de sidste to bøger færdig!
Jeg kan aldrig få nok af… WIREDs forsider. De er altid knivskarpe og bryder altid med en eller anden konvention. Eksempelvis havde september-udgaven Edward Snowden på forsiden indsvøbt i Stars and Stripes og helt uden tekst! Deres chefredaktør er også grafiker, så det er ikke et tilfælde, at form og indhold er så ekstremt integreret.
Mit største nederlag… var måske da de Radikale i København valgte at trække stikket på Kløverkarréen-planen om at skabe et eventyrligt boligprojekt, som bugtede sig rundt om Kløvermarken med en tilgængelig taghavepromenade – som en Københavns pendant til The High Line i New York. Vi havde foreslået projektet spontant, og efter 2 års intenst arbejde så det ud til at blive en realitet – indtil Bondam altså lavede en kovending.
Min største sejr… var måske, da jeg fik foretræde i Folketinget for at argumentere mod Dansk Folkepartis lovforslag om at forbyde os at rejse med havfruen til Kina. Kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte for – og havfruen kom på rejse!
Jeg lærer aldrig at… sige nej til spændende udfordringer uden at have en nagende følelse af at gå glip af noget.
Det er sikkert ikke den mest populære holdning, men… den siddende danske regering har været ekstremt ansvarsfuld og truffet nødvendige og langsigtede beslutninger – og ser desværre ud til at blive straffet for det.
Det vigtigste livet har lært mig… er, at man kan gøre, hvad man vil – men, man kan ikke ville, hvad man vil (livet og Schopenhauer).
Inden jeg dør… vil jeg gerne bygge en bygning, som får ligeså stor betydning for en bys liv og selvforståelse som Utzons opera i Sydney.Mere fra 10 Linjer

roland_moller_apropos_magazine_1

Roland Møller

Jeg hedder Roland, og… Møller er mit efternavn. Det sidste år har været… udfordrende berigende og barmhjertigt barskt. Jeg stoler ikke på……
anne_sophia_hermansen_apropos_magazine_1

Anne Sophia Hermansen

Jeg hedder Anne Sophia, og… jeg er udødelig. Det bliver man, når man har gået pilgrimsruten Camino de Santiago. Renset for alle…
danica_curcic_2_apropos_magazine

Danica Curcic

Jeg hedder Danica, og… jeg staver altid mit efternavn med det samme for folk: C-u-r-c-i-c. For jeg har oplevet, det let kan…
jens_unmark_apropos_magazine_2

Jens Unmack

Jeg hedder Jens, og… jeg er netop kommet hjem fra New York City. Indtil sidste forår, hvor jeg var der for første…
beate_bille_banner2

Beate Bille

Jeg hedder Beate, og… sidder på et hotel i Helsinki med min sovende, lille søn på 7 måneder ved siden af mig.…
sune_2

Sune Wagner

Mit navn er Sune, og… er stadig lidt ked af, at jeg ikke er en pige, men sådan er det bare. Jeg…
LÆS MERE FRA + APROPOS MAGAZINE